Yeşilay, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması

Yeşilay, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması

02.03.2020 272

 

 

 

 

Yeşilay, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'na başvuruları sona erdi. 

 

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen yarışmada, çocuklarda ve gençlerde sanat aracılığıyla bağımlılığa karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Gelecek nesilleri bağımlılıktan koruma, onlara küçük yaşta sanat, spor gibi olumlu alışkanlıklar kazandırmayı amaçlayan "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması" ile çocuklar ve gençler, edebi ve görsel sanatların ilham verici dünyasıyla buluşarak hem fikirlerini ve yeteneklerini dışa vurabilecek hem de bağımlılıkla ilgili eserlerinin yetişkinlere de mesaj verebilecekler. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'na yapılacak başvurular için son tarih 14 Şubatta sona erdi.

 Diyarbakır ili 272 bin eserle Türkiye'de en fazla eser gönderen il olurken Bismil ilçesi ise  Türkiye çapında en fazla eser gönderen ilçe oldu. Okulumuz bu büyük başarıda İlçe geneli 3704 eser göndererek ilçe geneli sıralamasında 8. sırada yer alarak ve oransal olarak başarı diliminde önemli bir yer edinmiştir. 

Emeği geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. 

02-03-2020